Ga terug

Appel kaneelcake

Ingrediënten
  

  • 100 g ongezouten roomboter Flora Plant
  • 180 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 175 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel poedersuiker optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven alvast voor op 175°.
  • Plaats de roomboter, de suiker en vanillesuiker in een ruime kom. Mix deze samen met een garde of met behulp van een elektrische handmixer.
  • Voeg daarna de eieren één voor één toe en mix deze weer goed samen. Meng met een spatel het beslag goed samen zodat er niks op de bodem van je kom blijft liggen.
  • Giet daarna de yoghurt erbij en mix weer alles goed samen.
  • Voeg als laatste de bloem en de bakpoeder toe aan het beslag. Mix deze kort samen, het beslag dient wat dikker te zijn. Zet de kom met het beslag even opzij.
  • Schil de appels en snijd deze in dunne schijfjes.
  • Plaats de appelschijfjes in een kom en giet hierover de citroensap en de kaneel. Meng alles goed samen.
  • Vet daarna de bakvorm in met boter. Strooi 1 eetlepel bloem over de ingevette bakvorm zodat deze goed blijft plakken aan de boter. Schud het overige bloem uit de bakvorm. Op deze manier zal je cake zeker niet plakken!
  • Giet vervolgens de helft van het beslag in de bakvorm. Verspreid deze goed met behulp van een spatel.
  • Verdeel de appelschijfjes over het beslag en giet daarna het resterend beslag in de bakvorm. Zorg ervoor dat je het beslag weer goed verspreid met een spatel zodat de cake gelijkmatig gebakken kan worden.
  • Plaats de cake in de voorverwarmde oven op 175° voor 45min (boven-en onderwarmte).
  • Nadat de cake is gebakken, haal je deze uit de oven en laat je die voor een half uur afkoelen. Vervolgens ga je voorzichtig met een mesje langs de randen en verwijder je de cake uit de bakvorm.
  • Werk het af door er een beetje poedersuiker over te strooien.
  • Serveer en geniet!