Ga terug

Havermoutcake

Ingrediënten
  

  • 175 g havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g kwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • handjevol blauwe bessen
  • handjevol pure chocolade grofgehakt of chocolade druppels
  • verse fruit ter decoratie/afwerking
  • 1 potje Griekse yoghurt met vanillesmaak of smaak naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de oven alvast voor op 160° en bekleed een ronde bakvorm (20cm) met bakpapier. Vet de randen van de bakvorm in met boter en bestuif ze met bloem. Zo zal de cake na het bakken zeker niet plakken!
  • Scheid de eigelen en de eiwitten.
  • Doe de eiwitten in een kom en klop deze stijf samen met de vanillesuiker tot een vaste schuim. Zet even opzij.
  • Prak de banaan in een ruime kom fijn. Doe dit met behulp van een vork. Hoe rijper de banaan is, hoe zoeter deze zal zijn.
  • Voeg hieraan de 2 eigelen, havermout, kwark, bakpoeder en citroensap toe. Meng alles goed samen met behulp van een spatel.
  • Vouw vervolgens de opgeklopte eiwitten doorheen het mengsel.
  • Als laatste voeg je de blauwe bessen en de chocolade toe. Meng alles goed samen.
  • Baktip: dek de blauwe bessen af met een beetje bloem. Zo zullen de blauwe bessen tijdens het bakken niet naar de bodem zakken.
  • Plaats daarna het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel. Het beslag hoort wat dikker te zijn.
  • Bak de cake in de oven voor 40 à 45min.
  • Wanneer de cake gebakken is, laat je het afkoelen in de bakvorm (minstens 15min).
  • Ga vervolgens met een mes langs de randen en verwijder de cake uit de bakvorm.
  • Werk de cake af met Griekse yoghurt (vanillesmaak of smaak naar keuze) en garneer het met vers fruit en munt.
  • Serveer & geniet!