Haal de mascarpone en roomkaas een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
Schep de mascarpone en roomkaas in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Meng alles goed samen met een handmixer of garde.
Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en 35% vetgehalte bevat. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
Voeg de Raibi Jamila en de granaatappelsiroop aan het beslag toe. Mix het even kort samen met de handmixer of met een garde.
Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!
Werk de volgende dag de cheesecake af met verse granaatappel en granaatappelsiroop (zie foto bovenaan)
Serveer en geniet!