Ga terug

Raibi Jamila cheesecake

Ingrediƫnten
  

Voor de koekjesbodem:

  • 150 g harde wafelkoekjes of koekjes naar keuze
  • 75 g gesmolten boter

Voor de cheesecakevulling:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g roomkaas
  • 130 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml slagroom
  • 85 ml Raibi Jamila
  • 1 theelepel granaatappel siroop
  • handjevol verse granaatappel
  • extra verse granaatappel ter decoratie

Instructies
 

Voor de koekjesbodem:

  • Plaats de biscuitkoekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en giet deze geleidelijk toe aan de verkruimelde koekjes. De verhouding van koekjeskruimels en gesmolten boter kan verschillen naargelang het soort koekje je gebruikt. Voeg daarom beetje bij beetje de gesmolten boter toe totdat je de juiste structuur verkrijgt.
  • Mocht je koekjesbodem te nat zijn, dan kan je er extra koekjes bij verkruimelen. Mocht het te droog zijn dan kan je er nog gesmolten boter bij gieten.
  • Bekleed daarna de bodem van de bakvorm (20cm) met bakpapier en verdeel hierop de koekjesmengsel. Met je handen of een lepel duw je deze plat. Plaats in de koelkast voor 15min of tot het klaar is voor gebruik.

Voor de cheesecake vulling:

  • Haal de mascarpone en roomkaas een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
  • Schep de mascarpone en roomkaas in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Meng alles goed samen met een handmixer of garde.
  • Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en 35% vetgehalte bevat. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
  • Voeg de Raibi Jamila en de granaatappelsiroop aan het beslag toe. Mix het even kort samen met de handmixer of met een garde.
  • Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
  • Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!
  • Werk de volgende dag de cheesecake af met verse granaatappel en granaatappelsiroop (zie foto bovenaan)
  • Serveer en geniet!