Ga terug

Chocolate chip cookies

Ingrediënten
  

  • 125 g zachte boter ongezouten
  • 75 g kristalsuiker
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 grote ei
  • 220 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 300 g chocoladedruppels pure chocolade

Instructies
 

  • Plaats de zachte boter, de suiker en de vanillesuiker in een ruime mengkom. Mix deze samen met behulp van een handmixer. Met een spatel meng je het weer samen zodat er zeker niks aan de bodem blijft liggen.
  • Voeg daarna het ei toe en mix weer kort samen met de handmixer.
  • Doe de bloem, bakpoeder en zout erbij en mix alles weer samen met de handmixer.
  • Voeg daarna de chocolade druppels aan het beslag toe en meng alles goed samen met behulp van je handen zodat de chocolade druppels doorheen het beslag zullen komen. Je zult merken dat het een deeg zal vormen.
  • Maak van het deeg ronde balletjes van 80g en plaats deze op een schaal. Het laatste balletje zal minder wegen dan 80g.
  • Wanneer je alle balletjes hebt gevormd, dek je de schaal af met plastiek folie. Plaats de schaal met balletjes in de koelkast voor 1 uur.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 175° (boven en onderwarmte).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de balletjes. Druk ze niet plat!
  • Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de balletjes want de koekjes zullen groter worden in de oven.
  • Bak de koekjes voor 13 à 15min in de oven. Elk oven verschilt! Als je ziet dat de randen van de koekjes een beetje goudkleurig worden dan weet je dat ze klaar zijn.
  • Wanneer de koekjes klaar zijn, laat je ze eerst volledig afkoelen op de bakplaat.
  • Serveer ze met een glaasje melk of kopje koffie & geniet!

Notities

Ps: de koekjes smaken de volgende dag het best!