Verwarm de oven voor op 175°. Bereid de muffinvorm met cupcake houders.
In een ruime kom meng je de bloem, de cacaopoeder, de bakpoeder, het zout en de suiker. Roer het samen met een garde.
In een aparte kom giet je de karnemelk samen met de ei en de zonnebloemolie. Mix het kort samen met een garde.
Giet erna de koffie erbij en mix alles goed samen met behulp van een garde. Je zult merken dat het mengsel wat schift zal vormen maar dit is heel normaal dus blijf maar lekker verder bakken.
Voeg nu de droge ingrediënten beetje voor beetje (met een lepel) toe aan de natte ingrediënten die je zonet hebt gemixt. Mix alles goed samen met een garde. Ga er ook met een spatel overheen zodat er niks aan de bodem blijft liggen. Het beslag hoort wat vloeibaar te zijn.
De makkelijkste manier om het beslag te verdelen in de vormpjes is door het beslag te gieten in een maatbeker. Zo kan je het beslag gemakkelijk verdelen over de vormpjes aangezien het beslag wat vloeibaarder is dan anders.
Verdeel het beslag voor 3/4 in de vormpjes. Als je de vormpjes helemaal vult dan zullen je cupcakes te hoog zijn en dit willen we niet!
Bak voor 18 à 20min op 175°.
Laat ze daarna volledig afkoelen.