Ga terug

Pasta met kip en cajun roomsaus

Ingrediƫnten
  

  • 500 g linguine of pasta naar keuze
  • 300 g kipfilet gesneden in blokjes
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 300 ml water
  • 1 bouillonblokje kip of groenten
  • zout en peper naar smaak
  • 250 ml kookroom
  • handjevol fijngehakte koriander

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie en een beetje boter.
  • Plaats hierin de blokjes kipfilet en voeg de cajunkruiden hieraan toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  • Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
  • Breng op smaak met zout en peper. Zorg dat je maar een klein beetje zout gebruikt in de saus. er is namelijk genoeg zout in de cajunkruiden en het bouillonblokje straks.
  • Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Giet er een beetje olie bij en meng alles goed samen, bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Vervolgens voeg je het water toe en verkruimel je het bouillonblokje erbij. Meng alles goed samen en laat het kort inkoken of totdat de saus een beetje ingedikt is.
  • Giet erna de room bij en laat deze voor 2 Ć  3min meekoken.
  • Plaats de linguine in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Laat het even kort meekoken zodat de linguine de saus goed opneemt.
  • Werk af met een beetje fijngehakte koriander.
  • Serveer en geniet!