Ga terug

Yakisoba

Ingrediƫnten
  

  • 250 g ramen noedels of mie
  • 1 zak roerbakgroenten wok
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels wokolie of zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel Japanse worcester saus verkrijgbaar bij toko
  • handjevol gesneden lente uien.

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan of een wokpan met de wok olie of zonnebloemolie.
  • Voeg hieraan de groenten en de fijngehakte knoflook toe. Laat deze voor een aantal minuten bakken. De groenten dienen lekker crunchy te blijven.
  • In een aparte kom giet je de oestersaus, sojasaus, tomatenketchup en de worcestersaus. Meng alles goed samen en giet ze bij de groenten.
  • Kook ondertussen de noedels gaar met een snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de noedels gaar zijn, plaats je deze in een vergiet.
  • Om te voorkomen dat de noedels aan elkaar plakken, voeg je er een beetje zonnebloemolie aan toe of was je deze onder koud water.
  • Voeg de gekookte noedels toe aan de pan met groenten en meng alles mooi samen. Laat het voor 2min bakken en werk het af met de gesneden lente uien. Proef en breng het eventueel op smaak met zout en peper. Houd rekening dat de sausjes zelf zout bevatten.
  • Serveer en geniet!