Ga terug

Mini perzik cakes

Ingrediënten
  

Voor het beslag:

  • 180 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • snufje zout
  • 90 g boter op kamertemperatuur
  • 140 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 120 ml karnemelk
  • 3 wilde perziken met schil, in blokjes gesneden

Voor de topping:

  • 12 mini blokjes boter ongeveer 50g
  • 6 theelepels bruine suiker
  • 2 wilde perziken, in schijfjes gesneden

Voor de afwerking:

  • poedersuiker
  • geroosterde amandelschaafsel

Instructies
 

Voor het beslag:

  • Plaats de bloem, de bakpoeder en de zout. Meng dit samen met een garde en zet even opzij.
  • In een andere kom plaats je de zachte boter, de suiker en de vanillesuiker. Mix dit samen met behulp van een handmixer totdat je een fluffy en bijna wit mengsel verkrijgt.
  • Voeg het ei toe en de karnemelk hieraan toe. Mix het weer kort samen met de handmixer.
  • Neem de droge ingrediënten erbij die je zonet had gemengd en voeg deze nu toe aan de natte ingrediënten. Mix het kort samen met de handmixer totdat je een mooi en glad beslag verkrijgt.
  • Zet het beslag even opzij.

Voor de topping:

  • Neem een muffin/cupcake vorm erbij en vet deze in met bakspray of met zonnebloemolie. Ik heb ook de zijkanten van de cupcake vormpjes ingevet zodat deze straks gemakkelijk los komen (zie stappenfoto's onderaan).
  • Plaats op de bodem van elke vorm een klein blokje boter en een halve theelepel bruine suiker.
  • Vervolgens plaats je hierboven op 3 schijfjes wilde perzik.
  • Met behulp van een lepel of ijslepel giet je het beslag in de vormpjes. Zorg dat je de vormpjes voor 3/4 vult met het beslag.
  • Werk zo alle vormpjes af.

Voor het bakken:

  • Verwarm de oven voor op 175°.
  • Bak hierin de mini perzik cakes voor 27 à 30min. Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cakes. Is de prikker droog (er zit geen beslag aan), dan is de cake gaar.
  • Laat de cakes vervolgens afkoelen voor 5min vooraleer je ze uit de vormpjes verwijderd.
  • Ga daarna met een mesje rond de randen van de cakes zodat de zijkanten gemakkelijk verwijderd worden.
  • Plaats vervolgens een rek of een groot bord op de vormpjes en draai deze om.
  • Laat ze daarna verder afkoelen.

Voor de afwerking:

  • Strooi op elke (afgekoelde) mini cake poedersuiker.
  • Werk af met (geroosterde) amandelschaafsel.
  • Je kan er ook nog een heerlijke bol vanille-ijs bij serveren, heerlijk.
  • Serveer en geniet!