Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie.
Plaats hierin de blokjes kipfilet en voeg hieraan de paprikapoeder, cayennepeper en gedroogde basilicum toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Giet er een beetje olijfolie bij en meng alles goed samen, bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
Verwijder daarna de kip uit de pan en plaats deze op een bord. Zet even opzij.
In dezelfde pan voeg je het water toe en verkruimel je het bouillonblokje erbij. Meng alles goed samen met een garde en laat het kort inkoken.
Plaats vervolgens de zure room in een kom en voeg hieraan de bloem toe. Meng alles goed samen met een garde zodat het klonter vrij is.
Voeg daarna de zure room die je hebt gemengd met de bloem in de pan. Blijf roeren voor ongeveer 3min met een garde totdat de saus gladder wordt.
Laat deze voor 10min op een middelhoog vuurtje koken. Je zult merken dat de saus romiger en dikker wordt.
Voeg vervolgens de kip en groenten die je opzij hebt gezet terug in de pan en meng het samen in de saus.
Plaats de spaghetti vervolgens in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Laat het even kort meekoken zodat de spaghetti de saus goed opneemt.
Werk af met een beetje fijngehakte koriander.
Serveer en geniet!