Ga terug

Spaghetti in een crème fraîche saus

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 500 g spaghetti of pasta naar keuze
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 300 g kipfilet gesneden in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper als je van pittig houdt
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 250 ml water
  • 1 bouillonblokje kip of groenten
  • zout en peper naar smaak
  • 100 g zure room of crème fraîche
  • 1 eetlepel bloem
  • handjevol fijngehakte koriander

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie.
  • Plaats hierin de blokjes kipfilet en voeg hieraan de paprikapoeder, cayennepeper en gedroogde basilicum toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  • Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Giet er een beetje olijfolie bij en meng alles goed samen, bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Verwijder daarna de kip uit de pan en plaats deze op een bord. Zet even opzij.
  • In dezelfde pan voeg je het water toe en verkruimel je het bouillonblokje erbij. Meng alles goed samen met een garde en laat het kort inkoken.
  • Plaats vervolgens de zure room in een kom en voeg hieraan de bloem toe. Meng alles goed samen met een garde zodat het klonter vrij is.
  • Voeg daarna de zure room die je hebt gemengd met de bloem in de pan. Blijf roeren voor ongeveer 3min met een garde totdat de saus gladder wordt.
  • Laat deze voor 10min op een middelhoog vuurtje koken. Je zult merken dat de saus romiger en dikker wordt.
  • Voeg vervolgens de kip en groenten die je opzij hebt gezet terug in de pan en meng het samen in de saus.
  • Plaats de spaghetti vervolgens in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Laat het even kort meekoken zodat de spaghetti de saus goed opneemt.
  • Werk af met een beetje fijngehakte koriander.
  • Serveer en geniet!