Ga terug

Garnalen in een pittige tomatensaus

Ingrediƫnten
  

  • 300 g garnalen
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 takje selder fijngehakt
  • 1 groene paprika fijngehakt
  • 400 ml tomatensaus
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel cayennepeper als je van pittig houdt
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • handjevol fijngehakte koriander

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en een beetje boter.
  • Plaats hierin de garnalen en bak ze kort voor 2min. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Verwijder vervolgens de garnalen uit de pan en plaats ze op een bord. Zet even opzij.
  • Voeg de ui, knoflook, selder en groene paprika in de pan. Meng alles mooi samen en bak voor ongeveer 5min of totdat de ui en paprika glazig en zachter worden. Voeg een beetje olijfolie toe (indien nodig).
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe. Meng alles goed samen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de tomatensaus erbij en de ketjap manis. Meng alles goed samen.
  • Giet daarna het water toe en verkruimel het blokje bouillon erbij. Laat de saus koken op een middelhoog vuurtje totdat de saus ingedikt is. Dit kan 15min duren.
  • Voeg daarna de garnalen in de pan en meng alles mooi samen totdat de garnalen bedekt zijn met de saus. Laat voor ongeveer 5min bakken.
  • Werk de saus af met de fijngehakte koriander.
  • Serveer met rijst en een lekker stuk brood om te dippen in de heerlijke saus.
  • Geniet!