Ga terug

Gezonde koekjes

Ingrediënten
  

Voor de koekjes (8 stuk):

  • 160 g amandelmeel
  • 1 medium banaan 93g
  • 1 eetlepel kokosolie gesmolten
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 35 g walnoten grofgehakt

Voor de karamel:

  • 1 eetlepel 100% pindakaas
  • halve eetlepel agave siroop

Instructies
 

Voor de koekjes:

  • Verwarm de oven alvast voor op 180°.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pureer de banaan met behulp van een vork.
  • Plaats deze in een ruime kom en voeg hieraan de kokosolie en de agavesiroop.
  • Voeg de amandelmeel, de kaneel, en de grofgehakte walnoten toe. Meng alles samen met een spatel.
  • Vet je handen in met kokosolie en vorm balletjes van het deeg. Dit heb ik gedaan met behulp van een ijslepel (super handig!) maar je kan ook een lepel gebruiken. Met deze hoeveelheid vorm je 8 balletjes.
  • Plaats elk balletje op de bakplaat. Zorg dat je ruimte laat tussen elk balletje (ter grootte van je duim).
  • Vet weer je vingers in met olie en maak de balletjes plat (1cm ongeveer).
  • Plaats ze voor 15 à 20min in de oven of totdat ze (licht) goudbruin worden.
  • Laat ze vervolgens 15min afkoelen op de bakplaat.

Voor de karamel:

  • Smelt de pindakaas samen met de agave siroop in een steelpan op een laag vuurtje.
  • Plaats 1 theelepel van de karamel op elk koekje en werk af met grofgehakte walnoten.