Ga terug

Tagliatelli in een spinazie roomsaus met kip

Ingrediƫnten
  

  • 500 g tagliatelle of pasta naar keuze
  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ui fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 g champignons in schijfjes gesneden
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel chili poeder
  • 200 ml kookroom
  • 150 g spinazie je kan ook meer toevoegen naar smaak
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas op eigen smaak
  • versie koriander fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met de olijfolie en boter.
  • Plaats hierin de blokjes kipfilet en voeg hieraan de bloem. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de bloem.
  • Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de ui, knoflook, champignons en dijonmosterd toe. Meng alles goed samen en bak het geheel op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg de kerriepoeder en chilipoeder toe. Meng alles weer goed samen.
  • Giet daarna de room bij en laat deze voor 2 Ć  3min meekoken.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze inkoken voor 3min. Je ziet dat de spinazie al snel kleiner wordt.
  • Voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng alles goed samen.
  • Plaats ondertussen de tagliatelle in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Laat het even kort meekoken zodat de pasta de saus goed opneemt.
  • Werk af met een beetje fijngehakte koriander en extra Parmezaanse kaas.
  • Serveer en geniet!