Ga terug

Kipspiesjes op Marokkaanse wijze

Ingrediënten
  

  • 500 g kipfilet in blokjes gesneden (3 bij 3cm ongeveer)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel gemberpoeder
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander

Instructies
 

  • Plaats de blokjes kipfilet in een ruime kom.
  • Voeg hieraan alle ingrediënten in de lijst en meng alles goed samen met je handen. Ik raad je aan om wegwerphandschoenen te gebruiken omdat je van de kurkuma gele handjes kan krijgen. Als je hier niet over beschikt, meng dan alles goed samen met een lepel.
  • Bedek de kom met een plastiek folie en plaats deze in de koeling. Laat het voor minimum 1u marineren. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter het zal smaken (liefst een nachtje in de koeling).
  • Plaats de kipstukjes dan één voor één in de satéprikker. Ik gebruik ongeveer 4 à 5 blokjes in elke satéprikker.
  • Verwarm de oven alvast voor op 200°.
  • Bak de kipspiesjes voor 15 à 20min op 200°.
  • Serveer met een heerlijke Paprika charmilla.
  • Geniet!