Ga terug

Kinder bueno brownies

Ingrediƫnten
  

  • 200 g donkere chocolade
  • 100 g boter
  • 3 eieren
  • 80 g kristalsuiker
  • 80 g bruine suiker
  • snufje zout
  • 50 g bloem
  • 30 g cacaopoeder
  • 5 pakjes Kinder Bueno
  • handjevol grofgehakte hazelnoten
  • 100 g chocolade voor de afwerking

Instructies
 

  • Smelt de chocolade samen met de boter in een steelpan. Doe dit op een laag vuurtje en blijf continu roeren met een houten spatel zodat de chocolade niet zal verbranden/aanplakken.
  • Klop de eieren in een aparte kom samen met de bruine suiker, de kristalsuiker en het zout samen. Doe dit met behulp van een handmixer voor 3 minuten ongeveer. Het mengsel dient lichter van kleur te worden en romiger.
  • Voeg vervolgens de afgekoelde gesmolten chocolade en boter toe aan dit mengsel. Meng het geheel samen met een spatel.
  • Zeef als laatste de bloem en de cacaopoeder erdoorheen en meng weer alles met een spatel. Zorg dat je de bodem goed mee hebt zodat er geen bloem blijft hangen aan de bodem.
  • Giet de helft van het beslag in de brownie bakvorm die bekleed is met bakpapier.
  • Verdeel de kinderbueno's over het beslag en giet het resterend brownie beslag erover heen.
  • Bak het geheel op 175* voor 25 Ć  30min (boven-onderwarmte). Niet langer dan dit anders zal je brownie droog worden.
  • Werk de brownie af met streepjes gesmolten chocolade en grofgehakte hazelnoten.