Ga terug

Taco pasta

Ingrediƫnten
  

  • 300 g pasta
  • 150 g gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 groene paprika fijngehakt
  • 2 eetlepels taco kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 150 ml water
  • 1 potje salsa
  • handjevol geraspte cheddar kaas
  • 3 eetlepels zwarte bonen optioneel
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Handjevol fijngehakte koriander/peterselie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een pan met de olijfolie en voeg hieraan de ui en groene paprika toe.
  • Bak deze op een middelhoog vuurtje totdat de ui glazig is geworden.
  • Voeg hierna het gehakt toe en meng alles goed samen. Bak het gehakt bruin en gaar.
  • Voeg de tacokruiden en de knoflookpoeder toe. Meng alles mooi samen en breng daarna op smaak met zout en peper.
  • Voeg de salsa toe en giet het water erbij. Meng alles mooi samen en laat het voor 15min sudderen op een laag vuurtje totdat de saus mooi ingedikt is.
  • Als laatste voeg je de zwarte bonen toe en de geraspte cheddar kaas. Meng alles mooi samen totdat de bonen zijn opgewarmd in de saus en de saus mooi gesmolten is.
  • Werk het af met de fijngehakte koriander en de gedroogde basilicum.
  • Serveer en geniet!