Ga terug

Broccoli stamppot met pittige kip

5 van 1 stem

Ingrediƫnten
  

Voor de puree:

  • 650 g aardappelen 5 grote aardappelen ongeveer
  • 5 roosjes broccoli
  • klontje boter
  • 50 ml melk
  • zout en peper naar smaak

Voor de saus:

  • 300 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui in sliertjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 50 Ć  70 ml kookroom
  • handjevol gesneden lente uien of fijngehakte koriander

Instructies
 

Voor de puree:

  • Kook de aardappelen gaar met een beetje zout.
  • Voeg in de laatste 15min van de gaartijd van de aardappelen, de brocolli roosjes toe.
  • Wanneer de aardappelen en broccoli gaar zijn, giet je ze af.
  • Stamp alles fijn met de boter en de melk.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.

Voor de saus:

  • Verhit een pan met zonnebloem- of olijfolie. Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze in de pan gaar op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en roer alles mooi samen.
  • Vervolgens voeg je alle kruiden toe. Meng alles goed samen en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat alles mooi bakken voor een 10 tal min.
  • Voeg daarna de chilisaus en ketjap manis toe. Meng alles goed samen en laat het even inkoken.
  • Giet vervolgens de kookroom toe en laat het rustig koken. Zorg dat je het niet te lang laat koken want kookroom kan schiften. De kookroom dient enkel opgewarmd te worden in de saus.
  • Serveer de broccoli- aardappelpuree op een bord en plaats de saus in het midden. Werk het af met de gesneden lente ui.
  • Serveer en geniet!