Ga terug

Linzen kokoscurry (dhal) met rijst

Ingrediƫnten
  

  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 rode of groene paprika fijngesneden
  • 200 g rode linzen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel curry kruiden
  • halve theelepel chilipoeder optioneel als je van pittig houdt
  • zout en peper naar smaak
  • 500 ml water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 380 ml kokosmelk
  • scheutje citroensap
  • handjevol spinazie
  • fijngehakte koriander/peterselie

Instructies
 

  • Verhit de olijf- of zonnebloemolie in een pan en voeg hieraan de ui, knoflook en paprika toe. Meng alles samen en bak totdat de ui en paprika wat glazig worden. Voeg indien nodig extra olie toe.
  • Voeg daarna alle kruiden toe en meng alles mooi samen. Breng daarna op smaak met zout en peper.
  • Was de linzen en doe ze in een vergiet. Voeg ze toe in de pan en meng alles goed samen. Bak kort samen op een laag vuurtje voor een aantal minuten.
  • Giet vervolgens het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Meng alles mooi samen en laat alles koken voor 15 Ć  20min of totdat de linzen gaar zijn.
  • Voeg daarna de kokosmelk toe en laat alles mooi sudderen totdat de saus wat ingedikt is.
  • Als laatste voeg je er de spinazie aan toe en de fijngehakte koriander/peterselie.
  • Als de saus te dik is, kan je er extra water aan toevoegen.
  • Serveer het met rijst en geniet!