Ga terug

Kip fajita pasta

Ingrediƫnten
  

  • 500 g penne of pasta naar keuze
  • 300 g kipfilet gesneden in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder als je van pittig houdt
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1,5 eetlepel maizena bindmiddel
  • 200 g tomaten in blokjes uit blik
  • 300 ml water
  • 1 bouillonblokje kip of groenten
  • zout en peper naar smaak
  • 250 ml kookroom
  • handjevol fijngehakte koriander en peterselie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie en een beetje boter.
  • Plaats hierin de blokjes kipfilet en voeg alle kruiden en de maizena hieraan toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  • Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Giet er een beetje olie bij en meng alles goed samen, bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg daarna de tomaten in blokjes hieraan toe en meng alles goed samen.
  • Vervolgens voeg je het water toe en verkruimel je het bouillonblokje erbij. Meng alles goed samen en laat het kort inkoken of totdat de saus een beetje ingedikt is.
  • Giet erna de room bij en laat deze voor 2 Ć  3min meekoken.
  • Plaats de penne pasta in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Laat het even kort meekoken zodat de pasta de saus goed opneemt.
  • Werk af met een beetje fijngehakte koriander.
  • Serveer en geniet!