Giet een beetje olijfolie in een ruime pan.
Voeg hieraan de fijngehakte ui en knoflook aan toe. Meng het goed samen en laat het bakken totdat de ui wat glazig wordt.
Plaats de kip in de pan en laat het even een aantal minuten aanbakken op beiden kanten.
Giet de resterende marinade in de pan.
Voeg een klein beetje water toe en laat het rustig aanbakken.
Vervolgens giet je het water erbij (ongeveer 700ml) of tot aan de helft van de kip.
Laat het nu voor 40min à 60min koken of totdat de kip gaar is.
Verwarm alvast de oven voor op 200• en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Haal de kip voorzichtig uit de pan en plaats deze met de borst naar boven op de bakplaat.
Bak de kip mooi goudbruin in de oven voor 20min ongeveer.
Laat de saus in de pan een beetje indikken. Nadat de saus wat ingedikt is, voeg je de groene olijven hieraan toe. Deze mogen maar kort koken in de saus.
Daarna bak je de gepelde amandelen met een beetje zonnebloemolie in een andere pan. Zorg dat je voortdurend de amandelen roert aangezien ze snel kunnen verbranden. Bak ze op een laag vuurtje totdat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen.
Vergeet niet het touwtje of elastiekje te verwijderen van de poten voordat je het serveert!!
Serveer de gebraden kip op een mooi bord en giet de saus en olijven eromheen. Strooi de amandelen eroverheen en werk het af met citroen.
Ook kan je frietjes erbij serveren en lekker Marokkaans brood.
Serveer en geniet!