Verwarm alvast de oven voor op 200°.
Snijd de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s.
Plaats de puntpaprika’s in een ruime ovenschaal en zet even opzij.
Verhit ondertussen in een ruime pan met olijfolie. Voeg de gehakt hieraan toe en breek deze los met een vork.
Bak het gehakt totdat deze bruin en gaar wordt.
Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en laat deze voor 5min bakken met het gehakt.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en alle kruiden toe. Meng alles goed samen en laat het voor 2min bakken.
Giet de tomatensaus en de ketjap manis erna bij. Meng alles mooi samen.
Verkruimel het bouillonblokje in de saus en voeg vervolgens het water hieraan toe.
Laat het voor ongeveer 20min zachtjes sudderen.
Ondertussen kook je de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet de rijst vervolgens af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
Proef de vulling en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Als laatste voeg je de fijngehakte peterselie/koriander toe en meng alles mooi samen.
Neem de puntpaprika’s erbij en vul deze met het mengsel. Werk elke paprika af met een beetje geraspte kaas.
Laat de paprika’s bakken in de oven voor 30 à 40min.