Plaats de bloem in een kom, doe hier de gist, zout, oregano en olijfolie bij.
Voeg beetje bij beetje het water toe totdat je een soepel en zacht deeg krijgt.
Vorm een bol van het deeg en dek deze af met een theedoek. Laat het voor 30 min rijzen.
Vervolgens verdeel je het deegbal in 2 gelijke ballen. Als je vandaag liever 1 pizza wilt maken dan kan je 1 balletje deeg invriezen en voor een volgende keer gebruiken.
Dek de deegballen af met een schone theedoek en laat ze voor 15 à 20min rusten.
Verdeel een beetje zonnebloemolie over je pizzavorm of bakplaat. Strooi er daarna een beetje griesmeel over zodat je een lekkere crunchy pizzabodem verkrijgt (tip).
Plaats het deegbal op je pizzavorm en druk met je vingertoppen of je hand het deeg plat vanuit het midden naar de buitenkant. Maak nu van je deeg mooie ronde pizzabodems.
Prik er met een vork gaatjes in het deeg en zet even opzij.