Ga terug

Kip tikka pizza

Ingrediënten
  

Voor het deeg:

  • 400 g bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano optioneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 ml lauwwarme water

Voor de pizzasaus:

  • 2 eetlepels zonnebloem-of olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 knoflookteentje fijngehakt
  • 1 eetlepel oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 100 ml water
  • 1 theelepel sambal als je van pittig houdt
  • handjevol versgehakte peterselie/koriander

Voor de kip tikka:

  • 1 à 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 g kipfilet in blokjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 120 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • zout en peper naar smaak

Groentemix:

  • 1 rode ui in sliertjes
  • 1 rode of groene paprika in blokjes gesneden
  • 100 champignons of meer afhankelijk van je smaak, in schijfjes gesneden
  • Yoghurtsausje optioneel
  • 3 eetlepels yoghurt volle of Griekse
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

Voor het deeg:

  • Plaats de bloem in een kom, doe hier de gist, zout, oregano en olijfolie bij.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe totdat je een soepel en zacht deeg krijgt.
  • Vorm een bol van het deeg en dek deze af met een theedoek. Laat het voor 30 min rijzen.
  • Vervolgens verdeel je het deegbal in 2 gelijke ballen. Als je vandaag liever 1 pizza wilt maken dan kan je 1 balletje deeg invriezen en voor een volgende keer gebruiken.
  • Dek de deegballen af met een schone theedoek en laat ze voor 15 à 20min rusten.
  • Verdeel een beetje zonnebloemolie over je pizzavorm of bakplaat. Strooi er daarna een beetje griesmeel over zodat je een lekkere crunchy pizzabodem verkrijgt (tip).
  • Plaats het deegbal op je pizzavorm en druk met je vingertoppen of je hand het deeg plat vanuit het midden naar de buitenkant. Maak nu van je deeg mooie ronde pizzabodems.
  • Prik er met een vork gaatjes in het deeg en zet even opzij.

Voor de pizzasaus:

  • Verhit een pan met een beetje olijf-of zonnebloemolie.
  • Voeg hieraan de ui en knoflook toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Giet daarna de tomatenketchup en water erbij.
  • Voeg de oregano en sambal toe. Meng alles mooi samen.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg als laatste de fijngehakte koriander/peterselie toe.
  • Plaats de saus in een kom en zet even opzij.

Voor de kip tikka:

  • Verhit een pan met zonnebloem-of olijfolie en plaats hierin de ui en knoflook. Bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg vervolgens de blokjes kipfilet toe en bak deze voor een aantal minuten.
  • Voeg de garam masala toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles mooi samen en bak het even kort aan.
  • Giet dan de Griekse yoghurt erbij en meng alles goed samen totdat de kip volledig bedekt is met de yoghurt.
  • Plaats het in een kom en zet het even opzij.

Het beleggen van de pizza:

  • Verwarm alvast je oven voor op 200°
  • Plaats eerst een laag van de pizzasaus op je pizzabodem.
  • Vervolgens strooi je er een laagje geraspte mozzarella over de pizzabodem.
  • Daarna verdeel je de kip tikka over heel de bodem.
  • Voeg dan de rode ui, paprika en champignons erboven. Verdeel het zo gelijk mogelijk over de bodem.
  • Als laatste eindig je nog eens met een laagje geraspte mozarella.
  • Strooi er nog een beetje oregano over en je pizza is klaar om te bakken!
  • Plaats de pizza in de voorverwarmde oven van 200°voor ongeveer 20 à 30min.

Afwerken (optioneel):

  • Plaats de yoghurt, gedroogde munt, citroensap en knoflookpoeder in een kommetje. Meng deze goed samen.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Plaats het mengsel in een spuitzak of boterhamzakje. Snijd er een puntje van af en verdeel deze mengsel over je pizza.
  • Serveer en geniet!