Ga terug

Romige aardappelschotel met broccoli en kip

Ingrediënten
  

  • 2 pakjes voorgekookte aardappelschijfjes 800g totaal
  • 1 broccoli gesneden in grote stukken
  • 1 rode of groene paprika fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 300 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 pakje = 240g Boursin Cuisine tomaat mediterrane kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel cayennepeper als je van een beetje pit houdt
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander
  • 3 handjes vol Mozarella kaas

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hierin de ui, paprika en knoflook toe.
  • Wanneer de ui en paprika glazig zijn, voeg je de broccoli en kip in de pan. Bak deze voor ongeveer 8min of totdat de kip bijna gaar is.
  • De broccoli hoort een beetje knapperig te zijn. Heb je liever zachte broccoli? Kook deze dan eerst gaar in kokend water voordat je het toevoegt aan de rest.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg nu de boursin toe en meng alles mooi samen. Laat even sudderen voor 2min.
  • Giet vervolgens de melk toe en laat het nogmaals sudderen voor 3min ongeveer. Voeg de cayennepeper en de fijngehakte peterselie/koriander als laatste toe en meng alles goed samen.
  • Plaats ondertussen de aardappelschijfjes in een ruime kom.
  • Haal dan de pan van de kip en groenten van het vuur en giet deze over de aardappelschijfjes.
  • Meng alles goed samen totdat de aardappelen helemaal bedekt zijn met de mengeling (zie foto’s).
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter en giet het aardappelmengsel in de schaal. Verspreid het gelijk met behulp van een spatel of lepel.
  • Verdeel een beetje van de kaas over de hele schotel en dek het af met aluminiumfolie.
  • Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde van 200° in de oven voor ongeveer 35min of totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Na 20min baktijd haal je de aluminiumfolie eraf en voeg je nog extra geraspte kaas toe.
  • Laat het voor de laatste 15min bakken op de grillstand zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.
  • Serveer het met een frisse salade en geniet!