Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hierin de ui, paprika en knoflook toe.
Wanneer de ui en paprika glazig zijn, voeg je de broccoli en kip in de pan. Bak deze voor ongeveer 8min of totdat de kip bijna gaar is.
De broccoli hoort een beetje knapperig te zijn. Heb je liever zachte broccoli? Kook deze dan eerst gaar in kokend water voordat je het toevoegt aan de rest.
Breng het op smaak met zout en peper.
Voeg nu de boursin toe en meng alles mooi samen. Laat even sudderen voor 2min.
Giet vervolgens de melk toe en laat het nogmaals sudderen voor 3min ongeveer. Voeg de cayennepeper en de fijngehakte peterselie/koriander als laatste toe en meng alles goed samen.
Plaats ondertussen de aardappelschijfjes in een ruime kom.
Haal dan de pan van de kip en groenten van het vuur en giet deze over de aardappelschijfjes.
Meng alles goed samen totdat de aardappelen helemaal bedekt zijn met de mengeling (zie foto’s).
Vet een ovenschaal in met een beetje boter en giet het aardappelmengsel in de schaal. Verspreid het gelijk met behulp van een spatel of lepel.
Verdeel een beetje van de kaas over de hele schotel en dek het af met aluminiumfolie.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde van 200° in de oven voor ongeveer 35min of totdat de aardappelen gaar zijn.
Na 20min baktijd haal je de aluminiumfolie eraf en voeg je nog extra geraspte kaas toe.
Laat het voor de laatste 15min bakken op de grillstand zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.
Serveer het met een frisse salade en geniet!