Ga terug

Thaise kokoscurry met rijst

Ingrediënten
  

  • 500 g kipfilet in blokjes
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder of verse gember fijngehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 2 eetlepels limoensap optioneel
  • Halve eetlepel maizena samen met 2 eetlepels water gemengd tot een papje
  • Handjevol peterselie en koriander grofgehakt

Instructies
 

  • Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan.
  • Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan.
  • Vervolgens voeg je de curry poeder, de fijngehakte knoflook en gember toe aan de kipfilet. Meng alles goed samen en laat het bakken voor 5 à 8min.
  • Giet vervolgens de kokosmelk hieraan toe, meng het goed met de kip en laat deze voor 5 à 8min inkoken.
  • Voeg daarna de currypasta toe en roer deze goed samen in de saus.
  • Meng in een kleine kom de maizena samen met het water totdat je een papje verkrijgt.
  • Giet deze in de saus en roer alles mooi samen.
  • Laat het nog voor een aantal minuten koken en werk het af met verse koriander of peterselie en een beetje limoensap.
  • Serveer de kokoscurry samen met rijst en eventueel “naan” brood.
  • Je kan de rijst met curry serveren in een bord of in een kokosnoot. Het ziet er leuk uit en je kan ook nog eens genieten van verse kokos.
  • Eet smakelijk en geniet!