Ga terug

Gevulde paprika

Ingrediënten
  

  • 4 paprika’s
  • 400 g gehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenvlees gepureerd of in blokjes (400g)
  • 125 g rijst
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 100 ml water
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel ketjap manis optioneel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • handjevol peterselie of koriander grofgehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 100 g geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Snijd ongeveer 2cm onder het steeltje van de paprika’s een kapje af, verwijder de zaadjes en leg de kapjes opzij. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s.
  • Plaats de paprika’s samen met de kapjes in een ruime ovenschaal.
  • Bak de paprika’s in de oven voor 30min zodat ze wat zachter worden.
  • Verhit ondertussen in een ruime pan de olijfolie. Voeg de gehakt hieraan toe en breek deze los met een vork.
  • Bak het gehakt totdat deze bruin en gaar wordt.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en laat deze voor 5min bakken met het gehakt.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree , alle kruiden en bruine suiker toe. Meng alles goed samen en laat het voor 2min bakken.
  • Giet de tomatensaus en de ketjap manis erna bij. Meng alles mooi samen.
  • Verkruimel het bouillonblokje in de saus en voeg vervolgens het water hieraan toe.
  • Laat het voor ongeveer 20min zachtjes sudderen.
  • Ondertussen kook je de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet de rijst vervolgens af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
  • Proef de vulling en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Als laatste voeg je 1 handjevol geraspte kaas en de peterselie/koriander toe en meng alles mooi samen.
  • Neem de paprika’s uit de oven en vul de paprika’s met het mengsel. Werk elke paprika af met een beetje geraspte kaas.
  • Zet het hoedje er weer op en laat de paprika’s nogmaals bakken in de oven voor 20 à 25 min.
  • Verwijder het kapje na 20min in de oven zodat de kaas mooi goudbruin kan worden.
  • Geniet!