Verwarm alvast de oven voor op 200°.
Snijd ongeveer 2cm onder het steeltje van de paprika’s een kapje af, verwijder de zaadjes en leg de kapjes opzij. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s.
Plaats de paprika’s samen met de kapjes in een ruime ovenschaal.
Bak de paprika’s in de oven voor 30min zodat ze wat zachter worden.
Verhit ondertussen in een ruime pan de olijfolie. Voeg de gehakt hieraan toe en breek deze los met een vork.
Bak het gehakt totdat deze bruin en gaar wordt.
Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en laat deze voor 5min bakken met het gehakt.
Voeg vervolgens de tomatenpuree , alle kruiden en bruine suiker toe. Meng alles goed samen en laat het voor 2min bakken.
Giet de tomatensaus en de ketjap manis erna bij. Meng alles mooi samen.
Verkruimel het bouillonblokje in de saus en voeg vervolgens het water hieraan toe.
Laat het voor ongeveer 20min zachtjes sudderen.
Ondertussen kook je de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet de rijst vervolgens af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
Proef de vulling en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Als laatste voeg je 1 handjevol geraspte kaas en de peterselie/koriander toe en meng alles mooi samen.
Neem de paprika’s uit de oven en vul de paprika’s met het mengsel. Werk elke paprika af met een beetje geraspte kaas.
Zet het hoedje er weer op en laat de paprika’s nogmaals bakken in de oven voor 20 à 25 min.
Verwijder het kapje na 20min in de oven zodat de kaas mooi goudbruin kan worden.
Geniet!