Ga terug

Zalm in een romige dillesaus met gebakken aardappelen

Ingrediënten
  

Voor de zalm en saus:

  • 2 zalmfilets
  • 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel maizena
  • 180 ml kookroom
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • halve eetlepel honing
  • 200 ml water
  • 1 blokje groente of visbouillon
  • 1 theelepel dille kruiden je kan ook verse dille gebruiken

Voor de aardappelen:

  • 4 grote vastkokende aardappelen of 6 kleinere
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 4 teentjes knoflook met schil
  • takjes verse rozemarijn

Instructies
 

Voor de zalm:

  • Verwarm de oven alvast voor op 180°.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de zalmfilets. Strooi een beetje zout over de zalmfilets op beiden zijden. Ik heb het vel van de zalmfilets behouden, je kan er voor kiezen om deze ook te verwijderen.
  • Plaats het daarna in de oven voor 8 à 12min afhankelijk hoe gaar je je zalmfilets wilt hebben.

Voor de saus:

  • Verhit een ruime pan met een beetje olijf-of zonnebloemolie.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze kort bakken op een laag vuurtje.
  • Voeg daarna de Dijon mosterd, honing, water en het blokje bouillon toe aan de saus. Roer alles goed samen.
  • In een apart kommetje plaats je de maizena met 1 eetlepel water, meng het goed samen zodat er geen korreltjes ontstaan. Giet het maizena mengsel in de pan en roer alles mooi samen.
  • Na een aantal minuten merk je dat de saus zal indikken door de maizena.
  • Giet als laatste de kookroom erbij en voeg de dille kruiden toe. Breng dan op smaak met zout en peper.

Voor de aardappelen:

  • Was de aardappelen en snijd ze in grote blokken. Behoud de schil van de aardappelen zodat je straks heerlijke crunchy aardappelen krijgt.
  • Plaats ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Giet er de olijfolie overheen en meng alles goed samen totdat elke aardappel bedekt is met de olie.
  • Strooi de zout overheen en verdeel de rozemarijn takjes en de teentjes knoflook tussen de aardappelen.
  • Bak voor 40 à 45min op 190°.

Serveren:

  • Serveer de gebakken zalmfilet met de saus, de gebakken aardappelen en groenten naar keuze.
  • Geniet!