Ga terug

Surinaamse bami

5 van 1 stem

Ingrediƫnten
  

  • 200 g spaghetti
  • 200 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 maggi blokje kip of 1 bouillonblokje (kip of groenten)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100 ml water
  • handjevol peterselie/koriander fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg de kipfilet en de gemberpoeder toe. Meng alles goed samen en bak totdat de kip gaar is.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng alles goed samen.
  • Giet de ketjap manis en sojasaus toe en meng het geheel samen.
  • Voeg daarna het water toe en verkruimel het bouillonblokje. Laat koken voor een aantal minuten en werk het af met de gehakte peterselie en/of koriander.
  • Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Houdt rekening dat de sojasaus en bouillonblokje ook zout bevatten dus wees hier voorzichtig mee.
  • Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
  • Serveer eventueel met stukjes komkommer en geniet!