Ga terug

Pasta met tonijn in pittige roomsaus

5 van 2 stemmen

Ingrediƫnten
  

  • 250 g pasta naar keuze
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree of 1 grote eetlepel
  • 200 ml kookroom 1flesje
  • 50 ml water
  • 2 blikjes tonijn zonder olie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel chili flakes als je van pittig houdt

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een ruime pan met olijfolie op een middelhoog vuurtje. Voeg de ui en knoflook hieraan toe.
  • Wanneer de ui glazig wordt, voeg je de tomatenpuree hieraan toe.
  • Giet het water erbij en meng alles mooi samen. Laat even sudderen voor 2min.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de kookroom erbij en meng alles mooi samen. Laat voor 3min sudderen op een laag vuurtje.
  • Voeg vervolgens de stukjes tonijn toe. Meng het voorzichtig samen. De tonijn moet nog zichtbaar en groot blijven anders smelt het weg in de saus.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan je saus. Meng alles mooi en voorzichtig samen.
  • Serveer met verse koriander/peterselie en chilipeper (als je ECHT van pittig houdt) en geniet!