Ga terug

Tajine met kip en rozijnen

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
  • 3 à 4 kippendijen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 100 g rozijnen
  • 100 ml water
  • handjevol versgehakte peterselie/koriander

Instructies
 

  • Plaats de kippendijen in een ruime kom en voeg hieraan 1 fijngesneden ui aan toe, 1 eetlepel zonnebloemolie, de fijngehakte knoflook, paprikapoeder, curcuma en kaneelpoeder. Breng het op smaak met zout en peper en Meng alles goed samen totdat de kippendijen goed bedekt zijn met de kruiden. Dek de kom af met plastiek folie en laat het voor minimum 30min marineren in de koelkast.
  • Verhit daarna de tajine met olijf-of zonnebloemolie en plaats hierin de kippendijen die je zonet hebt gemarineerd.
  • Bak de kippendijen aan voor 8 à 10min aan beiden zijden op een middelhoog vuurtje.
  • Giet dan de water toe aan de tajine.
  • Vervolgens snijd je de resterende 2 uien in ringen. Verdeel deze over de kippendijen.
  • Dek daarna de tajine af met het deksel en laat alles voor 30min op een laag vuurtje bakken.
  • Na 30min verdeel je de rozijnen over de tajine en strooi je een beetje extra kaneel eroverheen.
  • Laat vervolgens weer voor een kwartiertje verder bakken op een laag vuurtje.
  • Mocht je zien dat de tajine te droog wordt, dan kan je er extra water aan toevoegen.
  • Als laatste werk je de tajine af met de fijngehakte peterselie/koriander. Je kan ook nog wat amandelschaafsel erover heen doen, dit is optioneel!
  • Serveer de brood met heerlijk Marokkaans brood en geniet!