Schil de aardappelen en snijd deze in partjes of frieten. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met een nette theedoek. Bak ze eerst voor in een friteuse op 150°.
Snijd ondertussen de sla fijn, de tomaten in plakjes en de ui in slierten. Zet deze dan opzij.
Plaats de kipfilet in een kom en voeg hieraan de kip kruiden en olijfolie toe. Meng alles mooi samen.
Bak vervolgens de kipfilet in een pan met een beetje olijfolie. Als de kip gaar en goudbruin is, plaats je deze even opzij.
Neem de voorgebakken frieten erbij en bak ze voor een tweede keer in de friteuse op 180°.
Plaats vervolgens de frieten op de bodem van de schaal. Daarboven verdeel je de gebakken kipfilet. Leg daarop de plakjes kaas totdat de kipfilet helemaal bedekt is met de kaas.
Zet de schaal in de oven onder de grill op 185° voor ongeveer 5 min of totdat de bovenkant gesmolten en goudbruin is.