Ga terug

Kipsalon (kapsalon met kip)

Ingrediënten
  

Voor de kapsalon

  • 200 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 kg frietaardappelen
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel kip kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • sla
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 à 2 tomaten
  • 4 sneetjes Gouda kaas
  • Voor de knoflooksaus optioneel:
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels volle yoghurt ongezoet
  • snufje currypoeder
  • 1/2 limoen
  • 2 takjes koriander fijngesneden
  • 1 takje verse munt fijngesneden

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd deze in partjes of frieten. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met een nette theedoek. Bak ze eerst voor in een friteuse op 150°.
  • Snijd ondertussen de sla fijn, de tomaten in plakjes en de ui in slierten. Zet deze dan opzij.
  • Plaats de kipfilet in een kom en voeg hieraan de kip kruiden en olijfolie toe. Meng alles mooi samen.
  • Bak vervolgens de kipfilet in een pan met een beetje olijfolie. Als de kip gaar en goudbruin is, plaats je deze even opzij.
  • Neem de voorgebakken frieten erbij en bak ze voor een tweede keer in de friteuse op 180°.
  • Plaats vervolgens de frieten op de bodem van de schaal. Daarboven verdeel je de gebakken kipfilet. Leg daarop de plakjes kaas totdat de kipfilet helemaal bedekt is met de kaas.
  • Zet de schaal in de oven onder de grill op 185° voor ongeveer 5 min of totdat de bovenkant gesmolten en goudbruin is.

Knoflooksaus (optioneel):

  • Neem een kleine schaal en doe er de mayonaise en de yoghurt in. Voeg ook het limoensap toe.
  • Doe er een snufje currypoeder in en meng alles mooi door mekaar.
  • Snipper de blaadjes verse koriander en munt zeer fijn.
  • Meng alles tot een egaal sausje en zet de saus even opzij.

Afwerking kapsalon:

  • Haal de bakjes uit de oven en werk ze af met de gesneden sla, tomaat en ui. Besprenkel met de knoflooksaus of een saus naar keuze en geniet!