Ga terug

Penne kip met champignonroomsaus

Ingrediƫnten
  

  • 300 g kipfilet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 100 g champignons in schijfjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blokje groente of kippenbouillon
  • 475 ml water
  • 1 flesje kookroom 200ml
  • zout en peper naar smaak
  • handvol spinazie je kan ook meer toevoegen naar jouw smaak
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 pak penne pasta

Instructies
 

  • In een grote pan op een matig vuurtje voeg je de boter en olijfolie toe.
  • Voeg de stukjes kipfilet toe en bak dez goudbruin.
  • Vervolgens voeg je de knoflook en champignons toe. Roer alles mooi samen en laat deze gaar worden.
  • Voeg de bloem toe, roer alles weer samen en laat het bakken voor 1 minuut.
  • Giet het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Meng alles mooi samen.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Laat de saus inkoken totdat deze wat verdikt is. Dit duurt ongeveer 10min.
  • Voeg vervolgens de room toe aan de saus.
  • Als laatste voeg je de spinazie en Parmezaanse kaas toe. Meng alles mooi samen op een laag vuurtje.
  • Kook ondertussen de penne samen met een beetje zout gaar.
  • Wanneer de penne gaar is, voeg je deze toe aan de saus. Meng alles mooi samen en laat het voor 1 Ć  2min koken.
  • Serveer onmiddellijk met extra Parmezaanse kaas en geniet!