Ga terug

Zalmspiesjes

Ingrediënten
  

  • 400 g zalm in grote stukken gesneden
  • 1 groene paprika grofgesneden
  • 1 rode paprika grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel bbq saus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Plaats de gesneden blokjes zalm in een ruime kom en voeg hieraan de fijngehakte knoflook, zonnebloemolie, honing, ketjap manis, bbq saus en sojasaus aan toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng alles goed samen totdat de zalm helemaal bedekt is met de marinade.
  • Dek de kom af met plastiek folie en laat de zalm marineren voor minimum 30min in de koelkast.
  • Rijg vervolgens de zalm en de stukjes paprika aan de spiezen.
  • Plaats de zalmspiesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Werk het af totdat je alle zalm hebt gebruikt.
  • Mocht er wat marinade overblijven in de kom, kan je deze nog smeren over de zalmspiesjes.
  • Plaats de zalmspiesjes in de oven voor ongeveer 15min op 200°. Je kan de zalmspiesjes ook op de barbecue bakken voor 10min ongeveer.
  • Wanneer de zalmspiesjes klaar zijn, kan je het nog afwerken met vers gehakte koriander.
  • Serveer en geniet!