Verwarm alvast de oven voor op 200°.
Plaats de gesneden blokjes zalm in een ruime kom en voeg hieraan de fijngehakte knoflook, zonnebloemolie, honing, ketjap manis, bbq saus en sojasaus aan toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng alles goed samen totdat de zalm helemaal bedekt is met de marinade.
Dek de kom af met plastiek folie en laat de zalm marineren voor minimum 30min in de koelkast.
Rijg vervolgens de zalm en de stukjes paprika aan de spiezen.
Plaats de zalmspiesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Werk het af totdat je alle zalm hebt gebruikt.
Mocht er wat marinade overblijven in de kom, kan je deze nog smeren over de zalmspiesjes.
Plaats de zalmspiesjes in de oven voor ongeveer 15min op 200°. Je kan de zalmspiesjes ook op de barbecue bakken voor 10min ongeveer.
Wanneer de zalmspiesjes klaar zijn, kan je het nog afwerken met vers gehakte koriander.
Serveer en geniet!