Ga terug

Kip Tikka Masala

Ingrediënten
  

Voor de marinade van de kip:

  • 2 kipfilets in blokken gesneden
  • 5 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel versgehakte gember
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel komijn
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • optioneel: 1 theelepel chiliflakes mocht je van pittig eten houden

Voor de saus:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • de gemarineerde kip
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 ml tomatensaus
  • 100 ml kokosmelk
  • zout en peper op smaak

Voor het serveren:

  • rijst
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie

Instructies
 

Voor de marinade van de kip:

  • Plaats de blokjes kip in een ruime kom.
  • Voeg alle ingrediënten van de marinade toe aan de kip en meng alles goed samen.
  • Bedek de kom met plastiek folie en laat het voor minimum 1uur marineren in de koelkast. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter de kip zal smaken!

Voor de saus:

  • Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
  • Voeg de gesneden ui toe en bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Plaats de gemarineerde kip in de pan en laat deze voor 10min bakken op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree en tomatensaus toe. Meng alles mooi samen en laat het pruttelen voor 8 à 10min. Mocht de saus te dik zijn dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Giet daarna de kokosmelk erbij en laat het voor een aantal minuten opwarmen in de saus.

Voor het serveren:

  • Serveer de kip tikka masala met rijst en werk het af met versgehakte koriander/peterselie en heerlijke naan brood.
  • Geniet!