Ga terug

Penne all’arrabbiata

Ingrediënten
  

  • 200 g penne of een pasta naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel chili flakes
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 250 g tomatenblokjes goede kwaliteit gebruiken, in dit recept gebruik ik “Elvea”
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml water optioneel
  • handjevol verse basilicum
  • geraspte Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hierin de fijngehakte knoflook aan toe. Bak dit voor een aantal minuten op een laag vuurtje totdat de knoflook glazig en een beetje bruin wordt.
  • Voeg daarna de chiliflakes toe en meng alles mooi samen.
  • Giet de tomatenblokjes en de tomatenpuree hieraan toe. Meng alles mooi samen.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de suiker toe en laat de saus voor 15min sudderen op een middelhoog vuurtje. Mocht de saus te dik zijn, dan voeg je er een beetje water aan toe.
  • Ondertussen kook je de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Voeg wat verse basilicum toe aan de saus en giet daarna de gekookte penne bij de saus.
  • Meng alles mooi samen en laat het voor een 3tal minuten opwarmen in de saus.
  • Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en geniet!