Ga terug

Pasta met zalm en spinazie in een romige saus

Ingrediƫnten
  

  • 2 verse zalmfilets zonder huid, in grote blokken gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • halve courgette in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blokje vis of groentebouillon
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 ml water
  • 400 g verse spinazie grofgesneden
  • 200 ml kookroom
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 300 g linguine of pasta naar keuze

Instructies
 

  • Verhit een pan met een beetje zonnebloemolie en bak hierin de blokjes zalmfilet voor ongeveer 4min (aan beiden kanten). De zalm hoeft bij deze stap nog niet gaar te zijn omdat deze straks verder gaar zal worden in de saus.
  • Verwijder daarna de zalmblokjes uit de pan en zet deze op een bord opzij.
  • In dezelfde pan voeg je de boter toe en laat deze rustig smelten.
  • Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak deze op een middelhoog vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Vervolgens voeg je de rode paprika en courgette. Meng alles goed samen.
  • Voeg de cajunkruiden en Italiaanse kruiden toe. Roer alles goed samen en laat het geheel op een middelhoog vuurtje verder bakken. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Giet daarna het water toe en verkruimel het bouillonblokje. Meng het goed samen.
  • Verdeel vervolgens de blokjes zalmfilet voorzichtig over de saus en laat het geheel verder koken totdat het water ingekookt is en de saus dus wat dikker wordt. Wees voorzichtig met roeren want de blokjes zalmfilet kunnen sneller uit elkaar vallen.
  • In een andere pan verhit je een theelepel zonnebloemolie en voeg hieraan de gesneden spinazie toe. Plaats er een deksel op en laat het op een middelhoog vuurtje koken totdat spinazie gekookt is en een stuk kleiner is geworden.
  • Voeg daarna de gekookte spinazie en de kookroom toe aan de saus. Meng alles goed samen.
  • Als laatste voeg je de citroensap toe en de geraspte Parmezaanse kaas. Laat het voor een 2 tal minuten koken en de saus is klaar!
  • Voeg de gekookte pasta in de saus en meng alles goed samen.
  • Serveer met extra Parmezaanse kaas en geniet!