De verse sardines haal ik bij Tanger Markt. Je kan daar ook vragen om de sardines te laten schoonmaken en te fileren. Je kan de sardines ook zelf schoonmaken en fileren. Hier ga ik nog binnenkort een video van delen.
Plaats de sardines in de marinade en meng alles goed samen. Dek de kom af met plastiek folie en laat de sardines voor minimum 30min marineren in de koelkast.
Neem 1 sardine filet en dip ze in de marinade (zie foto). De marinade hoort dik te zijn zodat je deze als vulling kunt gebruiken voor de sardines. Neem een andere sardine filet en plak ze zo op elkaar (net als een sandwich).
Doe dit voor alle sardines.
Plaats de gevulde sardine in de bloem en dek ze aan beiden kanten af met de bloem. Plaats ze op een bakpapier en werk zo de rest van de sardines af.
Verhit een ruime pan met zonnebloemolie of frituurolie en bak hierin de sardines aan beiden kanten af. De bloem zorgt ervoor dat de sardines een krokante laagje krijgen.
Je kan de sardines ook in de oven bakken.
Serveer met citroenschijfjes! Dit gerecht is heerlijk met zaalouk (auberginesalade), een Marokkaanse tomatensalade en Marokkaans panbrood.
Geniet!