Ga terug

Harissa kofta burger met tahini saus

Ingrediƫnten
  

  • 500 g runds- of lamsgehakt
  • 1 zakje MezEast Kofta kruidenmix
  • 1 theelepel MezEast harissa
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • toppings naar keuze rode ui, tomaat, komkommer, sla
  • burgerbroodjes
  • MezEast tahini saus

Instructies
 

  • Plaats het gehakt in een ruime kom en voeg hier de MezEast kofta kruidenmix en de Harissa aan toe.
  • Giet de olijfolie erbij en meng alles goed samen met je handen.
  • Dek de kom af met plastiek folie en laat het voor minimum 30 marineren in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de toppings die je wilt gebruiken voor je burger broodje en zet deze opzij.
  • Vorm ballen van het gehakt en maak deze een beetje plat met je handen.
  • Verhit vervolgens een pan met zonnebloemolie en plaats hierin je gevormde kofta burgers.
  • Bak deze voor 5min gaar op elke zijde.
  • Toast de burgerbroodjes in dezelfde pan en vorm je kofta burgers!
  • Start met het verspreiden van een laagje tahini saus op je broodje.
  • Plaats daarna je kofta erop en je toppings.
  • Eindig nogmaals met een dun laagje tahini saus en plaats de andere helft van je broodje erop.
  • Serveer en geniet!