Ga terug

Beef Stroganoff met tagliatelli

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 biefstuk in reepjes gesneden
  • 1 ui in slierten gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 g champignons in schijfjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel bloem
  • 800 ml water
  • 1 blokje runderbouillon
  • halve theelepel mosterd
  • 1 eetlepel zure room of crème fraîche
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie
  • 400 g tagliatelli

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met zonnebloemolie en bak hierin de reepjes biefstuk in totdat het een korstje krijgt of bruin van kleur wordt.
  • Schep het vlees uit de pan en zet het even opzij in een kom.
  • Smelt de boter toe in dezelfde pan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak deze totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg daarna de champignons en de gedroogde tijm toe. Roer alles mooi samen en laat het geheel bakken voor 5min.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vervolgens voeg je de bloem toe. Roer het goed samen en laat het voor 2min bakken.
  • Giet daarna het water erbij en verkruimel de runderbouillon. Meng alles goed samen en laat het voor 8 à 10min ongeveer pruttelen op een middelhoog vuurtje. Je ziet dat de saus snel zal indikken. Als de saus té dik zou zijn, dan kan je er extra water aan toevoegen.
  • Voeg de kort gebakken reepjes biefstuk toe aan de saus en laat deze verder bakken voor 3 à 4min.
  • Schep de zure room bij de saus en de mosterd. Meng het goed samen in de saus. Laat het voor 3min smelten en opwarmen in de saus.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout & peper.
  • Voeg de gekookte tagliatelle aan de saus en meng het goed samen.
  • Serveer met de fijngehakte koriander/peterselie & geniet!

Notities

TIPS:
Je kan dit ook serveren met aardappelpuree of rijst.
Vervang de biefstuk door runderreepjes.