Ga terug

Spaghetti met tonijn in pittige crème fraîche saus

Ingrediënten
  

  • 300 g spaghetti of pasta naar keuze
  • 3 eetlepels olijf of zonnebloemolie
  • 1 ui in slierten gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 200 g champignons in schijfjes gesneden
  • 100 ml tomatensaus Heinz Tomato Frito
  • 2 eetlepels crème fraîche of zure room
  • 50 ml water
  • 2 blikjes tonijn zonder olie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel chili poeder
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een ruime pan met olijfolie op een middelhoog vuurtje. Voeg de ui en knoflook hieraan toe.
  • Wanneer de ui glazig wordt, voeg je de paprika en champignons hieraan toe. Bak even kort aan voor een aantal minuten.
  • Giet het water erbij en meng alles mooi samen. Laat even sudderen voor 2min.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de tomatensaus erbij en de crème fraîche. Meng alles mooi samen. Laat voor 10min sudderen op een laag vuurtje.
  • Voeg vervolgens de stukjes tonijn toe. Meng het voorzichtig samen. De tonijn moet nog zichtbaar en groot blijven anders smelt het weg in de saus.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan je saus. Meng alles mooi en voorzichtig samen.
  • Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en roer het geheel voorzichtig samen.
  • Serveer met verse koriander/peterselie en chili vlokjes (als je ECHT van pittig houdt) en geniet!