Ga terug

Kipkerrie ovenschotel

Ingrediënten
  

Voor de kip en groenten:

  • 3 eetlepels zonnebloem-of olijfolie
  • 300 g kippendijen of kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui versnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode of groene paprika in blokjes gesneden
  • 150 g broccoli in stukjes gesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel tomatenpuree

Voor de aardappelpuree:

  • 5 à 6 grote aardappelen
  • 1 klontje boter
  • scheutje melk
  • zout en peper naar smaak

Voor de kerrie bechamelsaus:

  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 700 ml melk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak

Afwerking:

  • 150 g geraspte mozarella

Instructies
 

Voor de kip en groenten:

  • Verhit een ruime pan met zonnebloem- of olijfolie en voeg hierin de ui, paprika en knoflook toe.
  • Wanneer de ui en paprika glazig zijn, voeg je de broccoli en kip in de pan.
  • Voeg daarna de kruiden hieraan toe en bak het geheel voor ongeveer 10min of totdat de kip gaar is.
  • De broccoli hoort een beetje knapperig te zijn. Heb je liever zachte broccoli? Kook deze dan eerst gaar in kokend water voordat je het toevoegt aan de rest.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en meng alles mooi samen. Laat even verder bakken op een laag vuurtje voor 3min.
  • Zet daarna even opzij.

Voor de aardappelpuree:

  • Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water.
  • Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter tot puree. Kruid met een beetje zout en peper. Roer alles mooi samen en zet het even opzij.

Voor de kerrie-béchamelsaus:

  • Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door met behulp van een garde. Je bent nu een roux aan het vormen. Blijf constant roeren totdat er zich een dun bloemlaagje vormt op de bodem van je pan.
  • Giet de melk beetje bij beetje toe aan de roux en roer het stevig met een garde totdat je een gladde saus verkrijgt. Het is belangrijk om constant te roeren zodat er geen klontjes meer vormen in de saus.
  • Kruid de bechamelsaus met de kerriepoeder, zout,peper en nootmuskaat. Roer alles mooi samen, haal het van het vuur en zet even opzij.

Voor het samenstellen van de ovenschotels:

  • Vet elk ovenschaaltje in met een beetje boter. Je kan ook een grote ovenschaal gebruiken mocht je geen kleinere hebben.
  • Begin eerst met een laagje van de aardappelpuree. Verdeel deze gelijk met behulp van een lepel.
  • Doe daarna de kip groentevulling over de aardappelpuree. Verspreid ze met behulp van lepel gelijk.
  • Giet vervolgens 3 à 4 eetlepels van de kerrie-béchamelsaus erover.
  • Verdeel als laatste de geraspte kaas over de schotel.
  • Plaats de schotels in een voorverwarmde oven op 200° voor ongeveer 20min of totdat de kaas volledig gesmolten is en goudbruin is. Ik heb tijdens de laatste 10min de grillstand ingeschakeld.
  • Serveer het met een frisse salade en geniet!