Ga terug

Pittige garnalen quesadilla

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui in slierten gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode/groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel chili flakes of chilipoeder afhankelijk hoe pittig je het wilt
  • halve theelepel komijn
  • zout naar smaak
  • 300 g garnalen ontveld en ontdarmd
  • handjevol koriander/peterselie fijngehakt
  • 4 tortilla vellen medium grootte
  • 100 g mozarella geraspt
  • 100 g cheddar geraspt

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
  • Voeg hieraan de ui, de knoflook en de paprika toe. Bak deze voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje totdat ze glazig worden.
  • Voeg nu alle kruiden erbij en roer alles goed samen.
  • Breng op smaak met zout.
  • Voeg nu de garnalen hieraan toe. Roer alles weer samen en laat ze bakken voor 3minuten aan beiden zijden. Zorg dat je pan ruim genoeg is zodat de garnalen ook de ruimte krijgen om te bakken en ze dus niet op elkaar komen te liggen.
  • Mocht de pan wat te droog zijn, voeg dan een beetje zonnebloemolie aan toe.
  • Voeg als laatste de verse koriander/peterselie toe.
  • Verwijder vervolgens de vulling uit de pan en plaats deze in een kom om af te koelen. Als je de garnalen in een hete pan laat liggen, dan blijven ze doorbakken door de hitte die nog aanwezig is. Je merkt dat ze dan té gaar worden + ze worden ook een stuk kleiner.
  • Verwarm een koekenpan en vet deze lichtjes in met zonnebloemolie.
  • Plaats hierop een tortilla vel.
  • Verdeel een beetje geraspte kaas (zowel mozarella als cheddar) over de helft van de tortillavel. Plaats hierop 1 eetlepel (en een klein beetje meer) van je vulling.
  • Plaats weer een beetje van de geraspte kaas over je vulling. De kaas is eigenlijk de lijm van je quesadilla!
  • Plooi de andere helft van de tortillavel dicht. Bak het voor 2 à 3min aan beiden zijden goudbruin op een middelhoog vuurtje. Houd het goed in de gaten want tortilla vellen kunnen snel verbranden.
  • Leg de quesadilla op een plank en snijd hier 3 punten van.
  • Werk zo de rest van je vulling af.
  • Serveer met een frisse salade en zure room.
  • Geniet!