Ga terug

Pompoenrisotto

Ingrediƫnten
  

  • 400 g flespompoen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 400 g risotto
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1,7 l water
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 200 g shiitake champignons grof gesneden
  • tuinkers of koriander voor afwerking
  • handjevol fetakaas verkruimeld

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
  • Verhit een pan met water en kook hierin de pompoenblokjes voor 10 Ć  12min gaar of totdat de pompoen zacht is.
  • Pureer deze met een vork of in een mixer tot een gladde puree.
  • Ondertussen verhit je een ruime pan met de olijfolie.
  • Voeg hieraan de ui en de knoflook toe. Bak totdat de ui glazig wordt voor 3 minuten ongeveer.
  • Terwijl de ui en de knoflook aan het bakken zijn, verhit je een andere pan met 1,7l water. Breng deze aan de kook en voeg de bouillons hieraan toe. Roer even kort zodat de bouillon goed verdeeld is in het water en zal smelten. Laat het nu op een laag vuurtje staan.
  • Voeg vervolgens de risotto toe aan de gebakken ui en knoflook. Roer het kort samen totdat de risotto een glanzend laagje krijgt.
  • Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe (ongeveer 150ml per keer). Blijf roeren totdat de risotto het vocht heeft opgenomen.
  • Zodra het is opgenomen, voeg je weer de bouillon toe. Blijf weer roeren tot de risotto weer alle vocht heeft opgenomen. De risotto zal er romig blijven uitzien door het zetmeel.
  • Blijf dit nu herhalen totdat de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20min. Je zult merken dat de risotto romiger wordt. Heerlijk!
  • Het is belangrijk dat je hiervoor geduld moet hebben en de bouillon dus niet in 1 keer moet gieten. De kunst voor de perfecte risotto is door de bouillon beetje bij beetje erbij te gieten. Roer het op het einde ook niet te vaak zodat de risotto niet zal afbreken.
  • Het kan zijn dat je wat bouillon over zal hebben. Dit kan je enkel bepalen door de risotto te proeven op gaarheid.
  • Ondertussen bak je de champignons in een kleine steelpan met een beetje olijfolie gaar.
  • Wanneer de risotto klaar is, voeg je er de pompoenpuree, de gebakken champignons en de komijnpoeder toe. Meng het kort samen en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de risotto en werk af met verkruimelde fetakaas (optioneel) en tuinkers of gehakte verse koriander.
  • Geniet!