Ga terug

Pittige Thaise curry

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 300 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 blikje bamboe scheutjes
  • 1 eetlepel Thaise curry paste
  • 1 theelepel limoengras fijngehakt
  • 1 theelepel gember fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde Thaise basilicum
  • 1 theelepel chili flakes
  • 2 theelepels vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel limoensap
  • 400 ml kokosmelk
  • extra verse basilicum voor afwerking

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
  • Voeg hieraan de ui en knoflook toe. Bak voor 2min of totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze weer voor 5min ongeveer op een middelhoog vuurtje. Roer alles goed samen.
  • De rode paprika en de bamboe scheuten mogen er nu ook bij. Meng het mooi samen.
  • Voeg nu alle resterende ingrediënten toe.
  • Laat het geheel nu op een middelhoog vuurtje verder koken totdat de saus mooi ingedikt is. Dit kan 10 à 12min duren.
  • Ondertussen kook je de rijst gaar want deze ga je straks serveren met de curry.
  • Serveer de rijst in een kom/diepe bord en plaats hierop de curry.
  • Werk het af met de verse basilicum, een schijfje limoen en eventueel gesneden chili pepers (mocht je het nog pittiger willen).
  • Geniet!