Snijd de zalm in grote stukken en maal deze in een keukenmachine tot gehakt.
Plaats de gemalen zalm in een ruime kom en voeg hier alle resterende ingrediënten aan toe.
Meng het goed samen en dek de kom af met plastiek folie. Plaats de gemarineerde zalm nu in de koelkast voor 1 uur.
Vorm vervolgens gelijke burgers. Tip: je kan hiervoor een grote ijslepel voor gebruiken. Zo weet je zeker dat ze even groot zijn. Zulke ijslepels vind je overal: Action, AH, Zeeman etc. Erg handig om in huis te hebben!
Mocht het mengsel te veel plakken in je handen waardoor het moeilijk is om een burger te vormen, dan kan je je handen een beetje invetten met zonnebloemolie en zo de burgers vormen.
Verhit een ruime pan met zonnebloemolie en bak hierin de burgers gaar. Ongeveer 3min per kant op een middelhoog vuurtje. De burgers dienen een mooi goudbruin kleurtje te hebben!
Plaats de burgers na het bakken op een vel keukenpapier en zet ze even opzij.