Ga terug

Thaise gehaktballen in een rode currysaus

Ingrediënten
  

Voor de gehaktballen:

  • 400 g gehakt
  • 100 g broodkruimels/panko
  • 1 ei
  • 1 eetlepel Thaise rode curry
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gember pasta of gemberpoeder
  • 1 eetlepel vissaus
  • grote snuf zout

Voor de saus:

  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel zoete ketjap manis
  • 2 eetlepels honing
  • 60 ml water
  • 1 theelepel maizena
  • 1/2 theelepel chiliflakes als je van pittig houdt
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 2 lente uien gesneden

Instructies
 

Voor de gehaktballen:

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°
  • Plaats alle ingrediënten in het lijstje in een ruime kom behalve het gehakt
  • Meng alles goed samen zodat alles opgenomen is.
  • Voeg daarna het gehakt en meng weer samen.
  • Vorm balletjes van het gehakt (45g). Afhankelijk van hoe groot je ze wilt kan de hoeveelheid verschillen. Je kan ongeveer 20 van deze hoeveelheid vormen.
  • Plaats de gehaktballen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak deze voor 20 à 25min in de oven op 200°.
  • Je kan de gehaktballen ook in een pan bakken met een beetje zonnebloemolie.

Voor de saus:

  • Heel simpel door alle ingrediënten samen te mengen in een kom behalve de kokosmelk. Ik heb gebruik gemaakt van een garde om alles goed samen te mixen.
  • Verhit een ruime pan en voeg hier de saus aan toe. Laat deze voor een aantal minuten koken op een middelhoog vuurtje zodat de saus kan indikken.
  • Voeg vervolgens de romige kokosmelk hieraan toe en laat deze even opwarmen in de saus.
  • Wanneer de gehaktballen klaar zijn dan kan je deze toevoegen aan de saus.
  • Meng alles goed samen en werk het af met gesneden lente uien.
  • Serveer het met heerlijke basmati rijst en geniet!