Plaats de bloem in een ruime kom. Doe hier de gist, het zout, de oregano en de olijfolie bij. Meng het geheel samen met je handen.
Voeg beetje bij beetje het water toe totdat je een deeg verkrijgt.
Stort het deeg op je werkplek en kneed het deeg voor een aantal minuten met de hand totdat je een zacht en soepel deeg verkrijgt.. Je kan ook een keukenmachine (met deeghaak) hiervoor gebruiken.
Vorm een bol van het deeg en plaats deze terug in de kom. Wrijf een beetje olijfolie over de deegbal en dek de kom af met een theedoek. Laat het voor 1u in een tochtvrije ruimte rijzen. Ik laat mijn deeg altijd rijzen in de oven (die uitgeschakeld is).
Verdeel een beetje olijfolie over je bakplaat.
Plaats het gerezen deegbal in het midden van je bakplaat en druk met je vingertoppen of je hand het deeg plat vanuit het midden naar de buitenkant. Vorm een rechthoek van het deeg totdat je de zijkanten van de bakplaat hebt bereikt. Het deeg bedekt dus de volledige bakplaat.
Zet vervolgens even opzij.