Ga terug

Roomkaas kip met een Aziatisch sausje

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui versnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in lange reepjes gesneden
  • 1 wortel in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 80 ml water
  • 2 volle eetlepels roomkaas
  • handjevol geraspte kaas mozzarella
  • handjevol rucola
  • 1 theelepel gedroogde peterselie of 4 takjes verse peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie en voeg hieraan de ui en knoflook.
  • Laat dit even bakken op een middelhoog vuurtje voor 3minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg daarna de blokjes kipfilet toe en meng alles goed samen. Laat het geheel bakken voor 2 à 3min.
  • Voeg de rode paprika en de wortel toe.
  • In een aparte kom meng je de ketjap manis, de sojasaus, de oestersaus en het water samen. Mix dit samen met behulp van een garde.
  • Giet dit nu over je kip en groenten in de pan. Meng alles goed samen.
  • Laat het geheel bakken voor 15 à 20min zodat de saus mooi kan indikken.
  • Voeg daarna de roomkaas en de geraspte kaas toe. Meng het goed samen en laat het voor 3 à 4minuten verder bakken.
  • Serveer de saus met rijst. Werk af met rucola en gedroogde of verse peterselie.
  • Geniet!