Ga terug

Kisir

Ingrediƫnten
  

  • 250 g bulgur zie foto, kisirlik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1,5 eetlepel peperpuree zie foto
  • 1 ui
  • 1 Turkse groene peper
  • 1 theelepel granaatappelsiroop
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • zout en peper naar smaak
  • verse peterselie/koriander fijngehakt
  • 1 komkommer in kleine stukjes gesneden
  • handjevol sla in kleine stukjes gesneden
  • 1 tomaat in kleine blokjes gesneden

Instructies
 

  • Plaats de bulgur in een ruime kom en giet er kokend water overheen totdat deze net boven de bulger komt. Dek de kom af en laat het even staan.
  • Hak vervolgens de ui en Turkse peper fijn. Giet een beetje zonnebloemolie in een pan en bak hier de ui en peper totdat deze glazig worden. Voeg de tomatenpuree en peperpuree toe en bak even mee om de tomaten te ontzuren.
  • Breng het vervolgens op smaak met zout en peper. Plaats het mengsel in een bord en laat deze afkoelen.
  • Roer vervolgens de bulgur los met een vork en voeg dan het ui/tomatenmengsel toe aan de bulgur. Roer goed door zodat alle bulgurkorrels bedekt zijn met het mengsel.
  • Voeg hierna de kruiden ,de peterselie, de komkommer, de sla en de tomaat toe en roer alles weer goed door. Plaats de kisir salade in de koelkast en serveer deze koud. Dit vind ik persoonlijk het lekkerst!
  • Traditioneel voegt men ook bosuitjes en sla hieraan toe maar ik eet dit graag op deze manier. 3 jaar geleden heb ik deze versie bij een Turkse vriendin gegeten en sindsdien maak ik het op deze manier. Het zal ook nooit veranderen want ik ben zo dol op deze salade! Probeer het zeker uit en je zult me achteraf bedanken voor dit geweldig recept! Thank you lieve Rabia voor deze versie van Kisir, ben jou eeuwig dankbaar haha!