Ga terug

Nutella crêpe

De Nutella crêpe is een geliefde lekkernij, bestaande uit een dunne crêpe gevuld met romige Nutella-chocoladepasta. Deze zoete traktatie combineert de zachte textuur van de crêpe met de heerlijke hazelnoot-chocoladesmaak van Nutella voor een onweerstaanbaar genot.

Ingrediënten
  

  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Instructies
 

  • Zeef de bloem in een kom en voeg hier de suiker en zout aan toe.
  • Breek de eieren en voeg ze toe aan de bloem.
  • Giet de helft van de melk erbij en mix dit goed door, totdat je geen klontjes meer ziet in je beslag.
  • Voeg de resterende melk toe en mix alles goed tot een glad beslag.
  • Verhit vervolgens een koekenpan op een middelhoog vuurtje en besmeer de pan met een beetje boter.
  • Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te schenken. Beweeg de pan in een ronde beweging zodat het beslag gelijkmatig over de bodem van de pan wordt verdeeld.
  • Als de pannenkoek los komt en de randjes beetje gebakken zijn, is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
  • Draai de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak dan de andere kant van de pannenkoek totdat deze mooi gebakken is.
  • Werk zo het hele beslag af. Als alle pannenkoeken gebakken zijn, plaats je deze even aan de kant om volledig af te koelen.
  • Plaats een pannenkoek op een bord en smeer deze in met een laagje Nutella. Bestrooi er nog wat amandelschaafsel over.
  • Vouw de beiden zijden naar binnen toe en rol deze op (zie stappenfoto’s).
  • Optioneel: smelt Nutella in de microgolfoven en plaats deze in een spuitzak. Spuit dan de Nutella over de pannenkoek rollen. Werk af met een beetje nougatine en geniet!