Ga terug

Ontbijt burrito

Ingrediënten
  

  • 1 pak tortilla vellen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 rode of groene paprika in blokjes gesneden
  • 2 á 3 worstjes ik gebruik de Turkse worst
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander
  • 4 eieren
  • geraspte kaas hoeveelheid naar smaak (ik gebruik cheddar kaas)
  • ijsbergsla gesneden (optioneel)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sweet chili saus
  • 1 theelepel sambal als je van pittig houdt

Instructies
 

  • Verhit in een ruime pan de olijfolie. Voeg de ui, knoflook en paprika in de pan. Roer alles mooi samen en blijf bakken totdat de ui en paprika glazig worden.
  • Voeg daarna de stukjes worst toe en laat voor 2min meebakken.
  • Breek vervolgens de eieren en voeg ze toe aan de pan. Blijf roeren totdat de eieren gaar zijn.
  • Meng alles mooi samen en zet de pan even opzij.
  • Maak het sausje klaar door de mayonaise, sweet chili saus en sambal samen te mengen. Plaats in een kommetje en zet even opzij.
  • Plaats 1 tortilla vel op je werkblad en verspreid het sausje in het midden van je tortilla.
  • Schep daarna 2 eetlepels van het mengsel in het midden van je tortilla (zie foto).
  • Bovenop het mengsel plaats je een beetje geraspte kaas en de gesneden ijsbergsla.
  • Vouw de onder- en bovenkant van de tortilla naar binnen. Vouw dan de zijkanten dicht en rol de tortilla op. (zie foto’s)
  • Plaats de tortilla in een droge pan (met de sluiting naar beneden toe) en bak ze kort even goudbruin. Zo kan de kaas ook heerlijk smelten.
  • Snijd de tortilla door de helft, serveer met een heerlijke frisse salade en geniet!