Ga terug

Harira (Marokkaanse soep)

Ingrediƫnten
  

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g rundvlees of kalfsvlees in kleine stukken gesneden
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie en koriander
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel kurkuma
  • zout en peper naar smaak
  • 70 g gedroogde kikkererwten een nacht gedrenkt en uitgelekt
  • 6 grote tomaten geraspt zonder schil
  • 100 g selder fijngehakt
  • 80 g groene linzen
  • 1 l water
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel gefermenteerde boter optioneel of 1 bouillonblokje van gefermenteerde boter (smen)
  • 2 eetlepels vermicelli optioneel

Instructies
 

  • In een grote snelkookpan plaats je het vlees, de ui en de kruiden.
  • Voeg de linzen, kikkererwten, tomatenpuree, selder en peterselie hieraan toe.
  • Giet vervolgens de geraspte tomaten en het water hieraan toe.
  • Dek de snelkookpan met de deksel en plaats deze op het vuur.
  • Laat het geheel 60 minuten sudderen of tot het vlees op het punt staat gaar te worden.
  • Wanneer de kikkererwten, het vlees en de linzen gaar zijn, meng in een kleine kom de bloem met 3 eetlepels water en roer tot een ietsje vloeibaar papje.
  • Giet het bloem mengsel in de pan en blijf constant roeren. Laat het 5 minuten sudderen totdat de harira dikker wordt. Het toevoegen van bloem maakt het mogelijk de harira te verdikken om het een fluwelen textuur te geven.
  • Voeg de vermicelli en gefermenteerde boter toe.
  • Laat het voor 5 min koken, serveer en geniet!